Минстар пољопривреде, шумарства и водопривреде Бранислав Недимовић посетио је општину Обреновац и том приликом говорио о постигнутим резултатима у пољопривреди у протеклом периоду, током 2021. године.

Он се пре свега осврнуо на  2020. годину, која се како каже завршила са извозом у износу од 4 милијарде долара.

– Иако је 2020. година била у знаку короне, постигнути су значајни успеси у пољопривреди. Међутим, сви у држави смо, са друге стране, схватили колико је важна храна. До епидемије вируса корона, сви смо на храну гледали као на нешто што се подразумева. Међутим када дођете у такву ситуацију, да видите да најмоћније земље упркос новцу, намају довољно хране, да не могу да купе храну, иако имају новца, тада схватате где ви живите и шта све можете – навео је Недимовић.

Како истиче, ова календарска година почела је изузетно добро, међутим након периода суше, десили су се и извесни проблеми, али како наглашава пољопривреда је непредвидива, те се мора улагати у развој технологије.

– Током ове године, дошло је до пораста цена пољоприврених производа. Никада више храна неће бити јефтина, као што је била и мислим  да је то ствар коју морамо научити у 2021. години – поручио је Недимовић.

Он је рекао, да је Влада Републике Србије ове године донела мере за ограничавање раста цена на тржишту, како би основне животне намирнице остале доступне грађанима.