Прва самостална изложба цртежа и слика Иване Ложњаковић “Када порастем…” биће отворена у уторак, 5. јуна, у Галерији Спортско-културног центра “Обреновац”. 

Ивана Ложњаковић је рођена у Задру 28. маја 1987.године. Основну школу похађала у Бања Луци, Београду и Обреновцу. Након завршене Гимназије у Обреновцу, 2006.године уписује се на Филозофски факултет у Београду на Одељење за историју уметности. Пише дипломски рад и размишља шта после…

Иако ова изложба обухвата селективно изабраних 100 радова насталих у периоду од 1992. до почетка 2012. тек у последње три године, редовним цртањем и сликањем, постепено се приближава аутентичном сензибилитету, својеврсном сликарском рукопису, техникама и темама које покрећу. Сваком портрету прилази већ ритуално, дуго посматра фотографију коју је одабрала, проналази у том лицу нешто са чиме може да се повеже, нешто аутентично, не облик очију или усана, већ дух, енергију којом лице зрачи, искреност и емоцију, без обзира да ли је то човек или животиња. Тек тада узима у руку оловку.

Са друге стране, одабиром познатих лица, желела је да себи олакша учење. Када посматрач препозна портретисаног бурније реагује, свеједно да ли је то глумац или нека конкретна улога, повратна информација је изражајнија. Следећи корак је цртање и сликање јавности непознатих лица. Портрет је увек изазов, а тренутак када оживи, заиста непроцењив. Први ’’прави’’ акварел насликала је 2010. године и једноставно, родила се љубав.