Представници Комисије за безбедност у саобраћају у сарадњи са представницима полицијске станице Обреновац, деци из основних школа у месним заједницама Звечка и Грабовац, поделили су едукативне приручнике ”Пажљивкoва правила”. Акцију, већ континуирано, спроводе Комисија за безбедност у саобраћају општине Обреновац у сарадњи са Министарством унутрашњих послова Републике Србије и Агенцијом за безбедност саобраћаја, са циљем да се деца школског узраста упуте у основна правила учешћа у саобраћају.

Како истичу из Комисије за безбедност у саобраћају, идеја је да деца кроз приручник науче основне саобраћајне прописе.

– Деца ће научити, како на правилан начин да пређу улицу, на који начин да се крећу поред улице и још много тога. Ове године направљена је и апликација путем које, кроз игру, деца могу да науче све оно што их у будућности чека као учеснике у саобраћају – навео јепредседник Комисије за безбедност у саобраћају Милош Станојевић.

Он је овом приликом нагласио, да акција поделе едукативног приручника даје одлчне резултате, јер како каже, на територији општине Обреновац нема забележених  повреда у саобраћају деце основношколског узраста.

– У наредном периоду, наставићемо са спровођењем ове акције, поделе приручника ”Пажљивкова правила”. Такође, у будућем периоду планирамо посету вртића, како бисмо децу предшколског узраста такође подучили правилима безбедног учествовања у саобраћају – најавио је Станојевић.