У позоришној сали Спортско-културног центра ”Обреновац”, свечаном академијом и доделом признања заслужним грађанима обележен је Дан општине Обреновац. Након свечане академије, грађани су имали прилику да погледају филм ”Теслин народ”.

Присутним грађанима и гостима обратио се председник Градске општине Обреновац Мирослав Чучковић као и в.д. директора Јавног предузећа ”Електропривреда Србије” Милорад Грчић.

Грчић је овом приликом указао на активности, које је у претходном периоду реализовао са председником Градске општине Обреновац Мирославом Чучковићем и које су, како истиче, дале искључиво позитивне резултате.

– У Обреновцу има још много да се ради, председник Републике Србије Александар Вучић има озбиљне планове за општину Обреновац, не смем да кажем да ћемо бити најлепша, најбогатија, најпристојнија општина за живот, али ћемо сигурно бити у врху општина које се истичу свим наведеним карактеристикама. Међутим, ми ћемо сами бити свесни, да је Обреновац најбоље место за живот – нагласио је Грчић.

Чучковић је приликом свог обраћања, најпре присутне грађане упознао са даљом процедуром везаном за куповину хотела Обреновац.

– Влада Републике Србије добила је писану обавезујућу финансијску понуду о куповини хотела Обреновац. Електропривреда Србије урадила је пројекат санације објекта, тако да ће реконструкција самог објекта почети одмах. То даље значи, да можемо једни другима да честитамо, јер ће грађани Обреновца имати поново своје место за уживање. То нам пружа могућност, да туристичке потенцијале општине Обреновац даље развијамо – навео је Чучковић.

Он је подсетио на неке важне пројекте, који су започети у претходном периоду.

– Ми имамо највећи буџет у Београду, али смо сваке године пред себе стављали циљеве који су били такви, да смо се борили за додатни новац. Тако је и било прошле године, 10 пута више средстава је потписано и уговора за изградњу нашег Обреновца. Чиста Србија значи канализацију у највећим насељима у Обреновцу, међутим ту нећемо стати, такође нећемо стати када завршимо са изградњом фабрике за прераду отпадних вода, а нећемо стати ни када будемо завршили изградњу Треће магистрале, јер тек након ње је потребно изградити примаре у месним заједницама Уровци, Кртинска, Звечка, Шљивице, деловима Дудова – нагласио је Чучковић.

Чучковић је овом приликом истакао и улагања општине у развој здравствене заштите грађана. Како је најавио, новоизграђени здравствени центар у општини Обреновац функционисаће већ за неколико недеља.

– Пратили смо и велике изазове који су актуелни на републичком нивоу, али и у свету. Пољопривреда је један од већих изазова. Двољна количина намирница биће главни изазов у 2022. години, те је буџет за пољопривреду, на нивоу целе државе, повећан за 12 милијарди динара, што ће обреновачким пољопривредницима омогућити услове да остваре све оно о чему су раније маштали. Зато ћемо направити нову пијацу, са довољним бројем тезги и локала за пласман свих тих производа – рекао је Чучковић.

На свечаној академији додељена су спцијална признања и то:

– Слободану Вујичићу из Обреновца, директору ПД ”ПРО-ТЕНТ”, Обреновац, за изузетне резултате у развоју привреде Обреновца,

– Драгољубу Златановићу из Обреновца, директору Пољопривредно-хемиске школе у Обреновцу, за 20. година рада, руковођења пољопривредном школом у Обреновцу и допринос унапређења система образовања  и

– Момчилу Јоксимовићу из Обреновца, за постигнуте резултате на пољу издаваштва и информисања.

Такође, овом приликом додељене су награде градске општине Обреновац за 2021. годину за остварене резултате у раду, и то:

– Награда ”Полицајац године” Саши Цветковићу, вођи интервентне патроле у Полицијској станици Обреновац, за изузетне резултате остварене у раду у 2021. години.

– Награда ”Ватрогасац године” Ненаду Веселиновићу, вођи ватрогасно – спасилачког одељења у Ватрогасно спасилачкој јединици Обреновац, за изузетне резултате остварене у области противпожарне заштите у 2021. години.

– Награда ”за изузетан допринос у борби против пандемије Корона вируса и очувању здравља Обреновца” возачима Хитне помоћи Дома здравља у Обреновцу: Зорану Милутиновићу, Желимиру Симовићу, Веселину Марковићу, Томи Лазићу, Зорану Станисављевићу, Милутину Матијевићу, Душану Шапићу, Немањи Исаиловићу, Драгославу Матићу, Милану Ж. Маркулићу, Милутину Живановићу, Илији Вуковићу, Раденку Ћурчићу, Миодрагу Сремчевићу, Дејану Грујићу, Милошу Тадићу, Ивану Чакаревићу, Милану Станковићу, Бојану Ћирјанићу, Душану Марјановићу и Игору Вукосављевићу.