Заменик председника градске општине Обреновац, дана 17. децембра 2021. године, на основу члана 50. и 52. Статута градске општине Обреновац (“Сл. лист града Београда”, бр. 98/19 – пречишћен текст 2 и 144/19 – исправка) и члана 7. Одлуке о установљавању награда и других јавних признања градске општине Обреновац (“Сл. лист града Београда” бр. 64/12 и 3/13), на предлог Комисије за културу и за  доделу награда и јавних признања градске општине Обреновац од 13.12.2021. године, а по прибављеном мишљењу Већа градске општине са седнице одржане 17.12.2021. године, донео је

 

О Д Л У К У

О  ДОДЕЛИ НАГРАДA И ЈАВНИХ ПРИЗНАЊА

 ГРАДСКЕ ОПШТИНЕ ОБРЕНОВАЦ

ЗА 2021. ГОДИНУ

 

  1. Додељују се специјална признања градске општине Обреновац за 2021. годину, и то:

– Слободану Вујичићу из Обреновца, директору ПД „ПРО-ТЕНТ“, Обреновац, за изузетне резултате у развоју привреде Обреновца,

– Драгољубу Златановићу из Обреновца, директору Пољопривредно-хемиске школе у Обреновцу, за 20. година рада, руковођења пољопривредном школом у Обреновцу и допринос унапређења система образовања и

– Момчилу Јоксимовићу из Обреновца, за постигнуте резултате на пољу издаваштва и информисања.

2. Додељују се награде градске општине Обреновац за 2021. годину за остварене резултате у раду, и то:

  • Награда ”Полицајац године” Саши Цветковићу, вођи интервентне патроле у Полицијској станици Обреновац, за изузетне резултате остварене у раду у 2021. години. Именовани се посебно истакао када је приликом обављања редовних послова и задатака у патролној делатности зауставио путничко возило при чему су код возача пронађени предмети који потичу из кривичног дела „Недозвољена производња, држање и стављање у промет опојних дрога“ из члана 246. КЗ РС. Поред наведеног, именовани је квалитетно обављао и друге редовне послове и задатке и својим присуством на терену допринео битном побољшању стања безбедности, показујући  висок степен заинтересованости и професионалности у раду.
  • Награда ”Ватрогасац године” Ненаду Веселиновићу, вођи ватрогасно – спасилачког одељења у Ватрогасно спасилачкој јединици Обреновац, за изузетне резултате остварене у области противпожарне заштите у 2021. години. Именовани  је у свом раду показао пожртвованост, колегијалност и храброст, спасавајући људске животе и имовину грађана Обреновца, приликом гашења пожара и ангажовања на техничким интервенцијама у саобраћају.
  • Награда ”за изузетан допринос у борби против пандемије Корона вируса и очувању здравља Обреновца” возачима Хитне помоћи Дома здравља у Обреновцу:

-Зорану Милутиновићу,

-Желимиру Симовићу,

-Веселину Марковићу,

-Томи Лазићу,

-Зорану Станисављевићу,

-Милутину Матијевићу,

-Душану Шапићу,

-Немањи Исаиловићу,

-Драгославу Матићу,

-Милану Ж. Маркулићу,

-Милутину Живановићу,

-Илији Вуковићу,

-Раденку Ћурчићу,

-Миодрагу Сремчевићу,

-Дејану Грујићу,

-Милошу Тадићу,

-Ивану Чакаревићу,

-Милану Станковићу,

-Бојану Ћирјанићу,

-Душану Марјановићу и

-Игору Вукосављевићу.

 

3. Специјална признања и награде ће бити уручене добитницима на свечаности поводом обележавања Дана градске општине Обреновац дана 20.12.2021. године.

4. Награђеним лицима из тачке 2. припада и право на новчану награду чију висину ће утврдити Веће градске општине Обреновац.

 

5. Ову Одлуку објавити на сајту градске општине Обреновац.

 

 

ПРЕДСЕДНИК ГРАДСКЕ ОПШТИНЕ ОБРЕНОВАЦ

VIII-01  бр 020-4/ 94 од 17. децембра 2021. године

 

 

                                                                   ЗАМЕНИК ПРЕДСЕДНИКА           

                                                                           Милош Станојевић                                                                                           .