Дан општине Обреновац, обележава се сваке године, 20. децембра. Тим поводом, организован је низ манифестација којима ће се свечано обележити овај важан дан за општину Обреновац.

У понедељак, 20. децембра за грађане општине организовани су многобројни програми, којима ће се обележити дан када је Палеж постао Обреновац.

– У понедељак, 20. децембра у 18.00 сати у Галерији Спортско-културног центра ”Обреновац”, биће свечано отворена изложба радова са Ликовне колоније, а у оквиру саме изложбе, у сарадњи а Руским домом обезбедили смо гостовање 4 уметника из Москве, који ће овом приликом изводити арије популарних руских композитора – најавио је члан Већа општине Обреновац Зоран Ћорломановић.

Он је искористио прилику и позвао грађане на свечану академију, која ће бити организована поводом обележавања Дана општине Обреновац.

– Од 19.00 сати, организовали смо свечану академију у великој позоришној сали Спортско-културног центра ”Обреновац”, на којој ћемо поделити признања и награде свима који то заслужују, онима који су постигли изузетне резултате у 2021. години – навео је Ћорломановић и додао да ће након свечане академије, од 20.00 сати, грађани моћи да погледају филм ”Теслин народ”.

У уторак, 21. децембра у Библиотеци ”Влада Аксентијевић” у 18.00 сати  биће свечано отворена завичајна изложба, Обреновац у последња 2 века, а како истиче Ћорломановић, изложба музејских експоната остаће у простору библиотеке, те ће грађани моћи да је погледају у наредном периоду и након отварања.