Изведена је санација на крову стамбене зграде у Улици Вука Караџића. Наиме, станари овог стамбеног објекта у протекло време, у периодима обилнијих падавина, имали су извесних проблема са прокишњавање крова. Градска општина Обреновац издвојила је средства, која су уложена у поправку крова, чиме су станари ове зграде решили дугогодишњи проблем.

Члан Већа општине Обреновац Иван Стојић  овом приликом осврнуо се на гостовање председника Градске општине Обреновац у емисији ”Тепих” на локалној телевизији Маг, где је између осталог било речи  о додатном уређењу градске општине Обреновац.

– Председник је у емисији нагласио да ће се радити на ”ушушкавању” Обреновца, циљ је да Обреновац засија у пуном сјају. У наредном периоду радићемо на уређењу свих стамбених заједница, фасада, кровова – нагласио је Стојић и додао, да ће се на уређењу стамбених зграда радити према приоритету, где ће главни услов бити управо старост објекта.

Он је такође нагласио да ће се радити и на уређењу и санацији кварова на лифтовима у стамбеним зградама.

– Поједини лифтови стари су и до 50 година, а ако размислимо лифт је јако важан сегмент стновања у згради за све станаре који живе на вишим спратовима – рекао је Стојић.

Члан Већа општине Обреновац Милош Станковић искористио је прилику и подсетио да су у претходном периоду, од 2015. до 2017. године, такође радило на санацији равних кровова на стамбеним објектима.

– Закон о колективном становању, даје нам могућност, да као локална самоуправа, кроз пројекте,  опредељујемо средства како бисмо побољшали услове живота наших суграђана. Од нове календарске године, у плану су активности којима бисмо додатно ”ушушкали” наш Обреновац. Као одговорна општина, схватамо значај помагања зградама колективног становања, будући да је имовински, као и социо-економски статус становника у зградама, шаренолик, те да грађани неретко немају могућност да санирају, односно адекватно реализују велике радове као што је поправка кровова, уређење фасада великих површина и санације лифтова – објаснио је Станковић.

Он је истакао да ће представници општине Обреновац, при реализацији пројекта уређења стамбених зграда, ступати у контакт са представницима Савета станара, односно са грађанима који живе у згради, а како каже станари стамбеног објекта у овом случају неће имати додатне обавезе око саме организације и финансирања радова.

Управница стамбене заједнице у улици Вука Караџића 75 Весна Пешић нагласила је, да је овај стамбени објекат имао великих проблема са кровом, односно да је кровна конструкција на овом објекту временом пропадала, те да је било тешко организовати поправку и сносити материјалне трошкове санације.

– Општина Обреновац и председник Градске општине Мирослав Чучковић помогли су, да решимо дугогодишњи проблем. Чучковић нам је обећао помоћ и овом приликом је испунио своје обећање и на томе му велико хвала – поручила је Пешић.