Данас је последњи дан да родитељи поднесу захтев за упис своје деце у јаслице и вртиће, а до јуче је на конкурс за упис деце у предшколске установе на територији града Београда поднето 7.170 захтева.

– Уписне комисије ће током следеће недеље распоредити децу по вртићима, а од 26. маја истаћи спискове, како би се родитељи информисали о томе у који је вртић примљено њихово дете. После тога ће бити обављене неопходне консултације са родитељима у вези с датумом поласка детета у вртић и периодом адаптације, како  би дете што боље прихватило боравак у предшколској установи – рекла је Љиљана Јовчић, градска секретарка за дечју заштиту.

Према њеним речима, родитељи све чешће изражавају жељу да њихова деца крену у вртић током летњих месеци.

– Увек пратимо жеље родитеља када су у питању термини поласка детета у вртић, а у највећем броју случајева то је 1. септембра. Међутим, за разлику од прошлих година, све више родитеља жели да њихова деца крену у вртић и током јула и августа – истакла је Љиљана Јовчић.

Што се тиче припремног четворочасовног програма у години пред полазак у школу, родитељи своју децу могу да упишу и током јуна, јула, августа и септембра.

Захтев за пријем деце у вртић јединствен је за све предшколске установе и може се преузети како у самој предшколској установи тако и са овог линка

Извор: Беоинфо