У уторак, у 3.30 сати са блокаА2  на Термоелектрани ”Никола Тесла” кренула је топла вода, како би почело грејање домаћинстава у Обреновцу. Блок А1 који је такође важан за грејање у општини Обреновац, почео је са радом у 5.30 сати, тако да је већ у јутарњим сатима дошло до нормализације испоруке топлотне енергије.

Директор Јавног комуналног предузећа ”Топловод”  Обреновац Борис Ивковић саопштио је, да ће радијатори у свим домаћинствима у Обреновцу, у наредним сатима, бити топли.

– Топловод је почео од ноћас, од 3.30 сати да преузима топлотну енергију. Систем је све време био у погону, са пуним притиском и пуним протоком, само без температуре, што ће са једне стране подразумевати мање теренског рада – нагласио је Ивковић.

Из овог предузећа наводе, да не би требало да дође до проблема у домаћинствима која су прикључена на систем даљинског грејања, у тренутцима када буде дошло до потпуне нормализације у испоруци топлотне енергије.

– Систем је био у пуном погону и притиску. Може евентуално, да се десе мања цурења на вентилима или ормарима, што ће се отклонити подгревањем, међутим уколико се цурења наставе сатима, наше службе су на располагању – рекао је Ивковић.

Председник Градске општине Обреновац Мирослав Чучковић дао је налог Јавном комуналном предузећу ”Топловод” Обреновац, да се умање рачуни за грејање за децембар.

– Свим грађанима умањиће се рачуни за 5%, што ће бити први наредни рачун, који грађани добију од нас – истакао је Ивковић.

По доласку грејања у домаћинства грађана, уколико буде било проблема, односно уколико су грађанима потребне додате инфомације, могу контактирати диспечерски центар Јавног комуналног  предузећа ”Топловвод” Обреновац на број 011/8728-482.