На новој седнице Штаба за ванредне ситуације Градске општине Обреновац, најважнија одлука односила се на обуставу наставе у трајању од 48 сати. Такође, сагледана је комплетна ситуација у снабдевању електричном енергијом и одвијању саобраћаја на општини Обреновац. Надлежнима из обреновачких Јавних предузећа дата су упутства, да поред својих задужења, изађу на терен где год је потребна испомоћ.

Мирослав Чучковић, председник Градске општине Обреновац је рекао да је Штаб за ванредне ситуације донео одлуку да се потпуно обустави настава у четири основне и три средње школе.

– Такође, дат је налог ЕДБ-у да уклони стабло које је пало и оборило далековод у дворишту техничке школе, како би био несметан наставак наставе када се деси почетак топлификације. Дали смо налог неколико сати пре јутрошњег дана, неких седам сати су климе радиле у самим вртићима и немамо примедби, пре свега васпитача установа да не могу да приме децу. Тако да ће они до даљњег радити потпуно нормално – поручио је Чучковић и детаљније објаснио проблем са електричном енергијом.

– Имамо проблем у Великом Пољу и у делу Дрена, у засеоку Пљоштара. ЕДБ-ове екипе су на терену, тако да ћемо се трудити да и ту ствар завршимо до краја у смислу да комплетан Обреновац буде под напоном  – изјавио је Чучковић и подржао раднике ЕПС-а у отклањању застоја у производњи електричне енергије.