Интензивно се ради на нормализацији допреме угља како би Обреновац у најкраћем року добио грејање. „Електропривреда Србије“ је обезбедила довољно електричне енергије и стабилну испоруку преносном и дистрибутивном систему, наводи се у саопштењу ЕПС-а. Од тренутка почетка испоруке топлотне енергије са ТЕНТ-а потребно је 5 до 10 сати да комплетан топлификациони систем буде у функцији. Чланови кризног штаба градске општине Обреновац заседају од 8 сати јутрос.

У току ноћи је саниран квар на водоводу, тако да је водоснабдевање на подручју читаве општине у потпуности нормализовано. Од почетка дана бележи се пуцање водоводне цеви у Улици Аце Спасића код кућног броја 166 у Баричу, где ће потрошачи данас до 15 часова бити без воде.

Због квара на високом напону од јуче су без струје становници Великог поља и дела Трстенице. Очекује се долазак екипе монтера из Београда, која ће током преподнева радити на санацији квара. У диспечерском центру Електродистрибуције Обреновац кажу да не постоји могућност алтернативног напајања струјом наведеног дела општине.

Због снежних наноса и јаког ветра на подручју општине Обреновац бележе се учестали појединачни кварови на нисконапонској мрежи, који ће бити санирани по приоритетима, сазнајемо у Електодистрибуцији Обреновац.

У обреновачким основним школама, након првог часа ученици ће бити упућени кућама, јер су градске школе без грејања.

Све расположиве екипе радника ЈП ,,Београд пут”, са седам возила, од почетка снежних падавина непрекидно врше чишћење и омогућавају проходност саобраћајница првог приоритета.

У диспечерском центру СП ,,Ласта” Обреновац сазнајемо да се саобраћај на свим предвиђеним линијама одвија по утврђеном реду вожње, успорено због услова на путевима. Због снега на коловозима скраћене су три линије и то: аутобуси за Дрен саобраћају до Дренског пута, за Трстеницу до дома, док на линији Обреновац – Ратари аутобуси саобраћају само главним путем, без скретања у засеок.