У Обреновцу је организован 31. по реду карате турнир под називом ”Трофеј Обреновца”, 250 учесника из Србије и региона окупило се на овом међународном такмичењу. Реч је о престижном карате такмичењу са дугом традицијом који има велику улогу у промоцији спорта у општини Обреновац.

Милош Станковић, члан Већа Градске општине Обреновац је на почетку изразио велико задовољство због организовања турнира.

– Драго нам је што у оваквом обиму можемо да наставимо ову значајну манифестацију и да угостимо 25 екипа из целе Србије и Босне и Херцеговине. Надам се да ће данас такмичари показати све што знају, а оно што смо се трудили је да омасовимо карате спорт и број карате клубова у Обреновцу – рекао је Станковић и напоменуо да је Карате клуб ”Раднички” технички организатор ове манифестације.

Драган Лапчевић, тренер Карате клуба ”Раднички” се захвалио свим такмичарима на учешћу.

– Данас имамо учеснике из Прибоја, Зворника, Бора, они су превалили озбиљан пут да би испоштовали овај турнир и ми смо на томе њима веома захвални – изјавио је Лапчевић и додао да је карате турнир – ”Трофеј Обреновца” једна од пет манифестација по значају за промоцију спорта у општини Обреновац.