Због временских неприлика изазваних снежним падавинама у просторијама Градске општине Обреновац одржана је седница Штаба за ванредне ситуације. Седници су присуствовали представници Градске општине Обреновац и надлежних јавних предузећа, као и в.д. директора Јавног предузећа ”Електропривреда Србије” Милорад Грчић.

Борис Ивковић, директор Јавног комуналног предузећа Топловод ”Обреновац” је рекао да је због прекида испоруке топлотне енергије Топловод ”Обреновац” није испоручивао топлотну енергију потрошачима.

– Имамо једини задатак, а то је да одржимо систем у циркулацији са истим притиском и протоком који је неопходан за покретање грејања. Оног момента када се ТЕНТ врати у погон и када почне да нам испоручује топлотну енергију у року од један сат, а најдуже у року од четири сата топловодне подстанице ће почети да прогревају. Ми очекујемо стабилизацију у току сутрашњег дана – изјавио је Ивковић.

Он је саопштио да према доступним информацијама Топловод ”Обреновац” очекује испоруку топлотне енергије од стране ТЕНТ-а у току ноћи и детаљније објаснио у каквом се тренутно стању налази топлификациони систем.

– Наш систем уколико је у циркулацији нема никакве опасности од залеђивања и то наш задатак јесте, да систем поред температуре буде потпуно у функцији. Ми имамо дежурства и све се подстанице прате да случајно нека не би испала из погона – поручио је Ивковић.

Милан Марошанин, директор Јавног комуналног предузећа Обреновац је рекао да се ситуација на терену побољшава.

– Колеге су стално на терену, ишли смо у чишћење тротоара, пешачких прелаза, паркинга и  свих места где је велика циркулација наших суграђана, око Дома здравља. Припремамо се за сутра ујутру да буду чисте све деонице око школа – нагласио је Марошанин.

Бранко Матић, директор Јавног комуналног предузећа ”Водовод и канализација” Обреновац се осврнуо на проблем снабдевања водом.

– Постоји интерни далековод између Барича и фабрике воде на Забрежју и ту имамо проблем. Квар је пронађен и производња у пуном капацитету се успоставља. Имамо ослабљен притисак у граду и сада шаљемо 120 литара у секунди, потребно је још 50 до 60 литара да би се водоснабдевање нормализовало. Надамо се да ћемо у наредна два до три сата решити и тај проблем – поручио је Матић.

Горан Ћирић из Јавног предузећа за изградњу Обреновца је рекао да је сва расположива механизација ангажована на чишћењу категорисаних путева.

– Током дана су се појавили одређени проблеми на општинским путевима што је био разлог да се ангажује и додатна механизација. У овом тренутку је најтежа ситуација у висинским деловима Јасенак, Баљевац и Мала Моштаница, ту смо организовали тешку механизацију. Тако да ћемо испоштовати налог председника општине да сутра ујутру до четири сата сви путни правци буду очишћени и да се аутобуски саобраћај одвија несметано – изјавио је Ћирић.