Од данас, 17. маја, почиње исплата појединачне помоћи лицима која су претрпела штету на објектима и пољопривредним усевима након поплава насталих изливањем Баричке реке, реке Пештан и Колубара, у јуну и августу 2010. године. Исплата ће се вршити у просторијама Управе градске општине Обреновац, Улица Вука Караџића 74. 

Веће градске општине Обреновац донело је закључак којим се констатује да је Министарство за људска и мањинска прва, државну управу и локалну самоуправу, Одлуком о расподели средстава из наменских примања буџета Републике која се остварују приређивањем игара на срећу, Градској општини Обреновац одобрило средства у износу од 3.000.000,00 динара, на име санирања последица материјалне штете настале услед поплава насталих изливањем Баричке реке, реке Пештан и Колубара, у јуну и августу 2010. године. 

Веће ГО Обреновац је из буџета ГО Обреновац за 2012. годину, са позиције текуће буџетске резерве, одобрило средства у износу од 1.242.097,85 динара за намену исплате помоћи лицима која су претрпела штету на објектима и пољопривредним усевима, након поплаве у јуну и августу 2010. године. 

Висина укупно процењене штете на грађевинским објектима и пољопоривредним усевима према Извештајима Комисија за утврђивање штете од елементарних непогода на територији ГО Обреновац оп поплава 2010. године износи 42.420.978 динара. 

Из укупно обезбеђених средстава у износу од 4.242.097,85 динара вршиће се исплата појединачне помоћи лицима која су претрпела штету на објектима и пољопривредним усевима у вредности од 10 одсто од појединачно процењеног износа за свако лице.