На територији месне заједнице Конатице у току је уређење речног корита Бељанице, као и уклањање дивље депоније на простору између месних заједница Конатице и Пољане. Ове акције спроводи Градска општина Обреновац у сарадњи са Јавним водопривредним предузећем ”Београдводе” и Јавним комуналним предузећем ”Обреновац”.

Одборник Скупштине општине Обреновац Марко Бабић истакао је значај уређења речног корита Бељанице.

– Уређење корита Бељанице, велики је догађај за месну заједницу Конатице. Ове године уредићемо још километар корита, низводно ка сливу Колубаре, а следеће године уредићемо још преосталих 2,5 километара – навео је Бабић и апеловао на грађане овог дела општине, да не одлажу комунални отпад на место које за то није намењено.

Члан Већа општине Обреновац Иван Стојић овом приликом замолио је грађане, да не дозволе овакве и сличне ситуације, у којима би како истиче, морало ангажовати посебну механизацију, како би проблем непрописног одлагања комуналног отпада био решен.

– Молим вас искористите погодности ”кабасте суботе”, која се организује сваке прве суботе у месецу, када сви суграђани могу контактирати Јавно комунално предузеће и пријавити какав комунални отпад имају, након чега ће надлежне службе овог предузећа бесплатно однети смеће – нагласио је Стојић.

Он је позвао грађане да помогну у решавању и превенцији комуналних проблема, тако што ће свако непрописно одлагање комуналног отпада пријавити преко апликације вибер на број телефона 062302518.