Ватрогасци и даље дежурају код објекта некадашњег ”Југодрва”, где је у четвртак, 2. децембра дошло до великог пожара. Саобраћај се у овом делу Улице Милоша Обреновића одвија несметано.

Начелник управе Градске општине Обреновац Милорад Косановић је рекао да припадници ватрогасне јединице и даље дежурају код некадашњег објекта ”Југодрва”, на којој се 2. децембра догодио пожар са намером да потпуно обезбеде локацију.

– У току јучерашњег дана успели су да скину добар део кровне конструкције од бакра која је правила велики проблем, обзиром да је притисла добар део плоче спрата. Због тога ни у току јучерашњег дана, а не верујем да ће и данас успети увиђајне екипе да изађу на терен јер локација није безбедна – изјавио је Косановић.

– У комуникацији са надлежним замеником јавног тужиоца и представницима министарства унутрашњих послова дошло се до закључка да ће сам објекат морати да се сруши, обзиром да је његова конструкција од дрвета и да је такав немогућ за реконструкцију – поручио је Косановић и осврнуо се на проблеме са електричном енергијом и грејањем, које су имали становници тог дела града.

– У петак у 17 часова је нормализовано снабдевање електричном енергијом и грејањем, искључен је само онај део који се налази уз сам објекат ”Југодрва”. Након што се нормализовала ситуација са снабдевањем струјом и грејањем вратили су се и станари који су морали да се евакуишу – саопштио је Косановић.