Данас је у преподневним сатима, у Улици Милоша Обреновића дошло до пожара у кинеској робној кући. Надлежне ватрогасне службе, полиција и служба хитне помоћи предузели су неопходне кораке како би спречили даље ширење и угасили пожар. На месту догађаја су представници Градске општине Обреновац, јавних предузећа, као и заменик градоначелника Београда Горан Весић.

Весић је нагласио, да у гашењу пожара учествује више десетина ватрогасаца.

– Ово је други пожар који се десио у Београду, у послeдња 24 сата. Пре неколико месеци, исти овакав пожар десио се у Београду, у кинеској робној кући, што значи да се у овим радњама не обраћа довољно пажња на правила која се односе на безбедност у случају пожара – рекао је Весић.

Он је овом приликом нагласио, да је извршена евакуација 4 локалне зграде, те да су 3 особе смештене у Дом здравља Обреновац, где ће им бити указана неопходна медицинска помоћ.

– Управо су из Београда кренуле цистерне. Наиме, све расположиве цистерне, њих 14 кренуло је за Обреновац. Најважније је, да људи у овој ситуацији остану прибрани, да слушају налоге и упутства полиције и да дозволе ватрогасцима да заврше свој посао – навео је Весић.

Он је истакао да тренутно ни једној околној згради, не прети опасност, али како каже, због безбедности људи, док се пожар не угаси, морала се извршити евакуација становништва у близини  места на коме је избио пожар.

Мирослав Чучковић, председник Градске општине Обреновац је саопштио да је пожар уочен у 10 часова и 20 минута.

– Одмах смо дошли на лице места са ватрогасним службама у року од 20 минута од тада су дошле и екипе из Термоелектране, ПРО ТЕНТ-а, ”Колубаре” и кренуле су додатне снаге из градске чистоће са 21. цистерном и из ватрогасних станица које су из Железника и Аде циганлије. Најважнија ствар је била да се локализује пожар, односно да се ватра са објекта не прошири на остале зграде – изјавио је Чучковић.

– Пожар је ипак захватио једну стамбену зграду број 43 у Улици Мајора Тепавца и ту су уништена два стана на поткровљу. Овако како ствари сада стоје безбедни су сви објекти око самог објекта ”Југодрва”. Имамо званично пријављену једну особу која је радила у робној кући, породица је пријавила у МУП. Са људима који воде кинеску робну кућу смо у контакту и они нам дају податке, да виде да ли има неких радника који фале. Тако да је то уз три особе и три ватрогасца који су хоспитализовани стање на овом месту – рекао је Чучковић.