За ученике основних школа, представа ”Дечаци Павлове улице”, коју је припремило Обреновачко позориште, биће изведена у среду, 1. и у четвртак, 2. децембра са почетком у 11.00 сати у позоришној сали Спортско-културног центра ”Обреновац”. Деца школског узраста добиће прилику, да погледају извођење ове представе, тако да ће се представа изводити и наредне недеље, а ученици ће оранизовано долазити у Обреновачко позориште. У представи играју глумци Обреновачког позоришта, али и млади полазници школе глуме Спортско-културног центра ”Обреновац”. Овај позоришни комад премијерно је изведен пред обреновачком публиком у суботу, 20. новембра са почетком у 18.00 сати у позоришној сали Дома културе.

Директор Јавног предузећа Спортско-културни центар ”Обреновац” Иван Јегоровић нагласио је да ово предузеће у сарадњи са Градском општином Обреновац води бригу о културном развоју  деце.

– Нека деца из основних школа са територије општине Обреновац, данас су први пут у позоришту. Градска општина Обреновац и Обреновачко позориште наставиће кроз многобројне акције, да припремају децу, да касније узму учешће у креирању културе нашег града, те да својим активизмом допринесу даљем развоју наше општине – навео је Јегоровић.

Наставник Основне школе ”Јефимија” Дејан Ковачевић нагласио је, да ће данас ученици ове школе имати прилику да на сцени Обреновачког позоришта погледају представу у извођењу њихових школских другара.

– После дужег времена, ово је једно лепо дешавање за ученике. Довели смо групу деце да погледају представу у којој ће играти неки од ученика наше школе – рекао је Ковачевић.