Јавно комунално предузеће ”Пркинг сервис” Обреновац средином 2020. године прикључио се акцији која се спроводи у многим градовима у Србији. Наиме, ова кација подразумева право родитеља деце до годину дана старости, на бесплатно паркирање у зонираним деловима града, уз коришћење бесплатних паркинг картица.

Из Јавног комуналног предузећа ”Пркинг сервис” Обреновац поручују да је родитељима деце до годину дана старости, обезбеђен бесплатни паркинг до 30 сати месечно.

– Да би остварили ово право, родитељи су у обавези да попуне захтев за добијање бесплатне карте, приложе личну карту, саобраћајну дозволу и извод из матичне књиге рођених за дете – поручио је директор Јавног комуналног предузећа ”Пркинг сервис” Обреновац Игор Вујичић и додао да се захтеви за бесплатне карте могу приложити у корисничком сервису предузећа, на адреси Александра Аце Симовића број 2.

Једна беби карта важи 60 минута и јединствена је за све зоне.

– Јако је битно нагласити, да је паркирање временски ограничено, сходно томе, корисник треба на карти да обележи датум, сат и минут када се пракирао у одређеној зони и да тако обележену паркинг карту остави видљиву – навео је Вујичић.

Како истиче, циљ ове акције јесте, да се родитељима мале деце олакша паркирање у ситуацијама када одлазе код педијатра током прве године.