Мали број професионалних позоришта ван Британског острва је имало прилике да на сцену постави ванредно добре комаде енглеског писца с почетка двадесетог века Патрика Хамилтона. Широј јавности постаје познат када су његова дела пребачена на филмску траку.

Најпозантији филмови инспирисани Хамилтоновим комадима су “Плинска светлост” и “Конопац”, који је режирао Алфред Хичкок.

Управо је “Конопац” био први Хичкоков филм у техниколору. Снимљен је по истоименој драми Патрика Хамилтона и послужио је као предложак PASCO верзије комада. Комад је инспирисан убиством једног младића које се десило 1924. године, а убила су га двојица студената само да би показали како је могуће извршити убиство и проћи некажњено.Ипак, убице су ухапшене и осуђене. 

“Конопац” који ће обреновачка публика имати прилике да види 17. и 18. маја од 20.00 часова у великој сали Спортско-културног центра “Обреновац”,  дешава се у Њујорку, 1936. године пред сам почетак Другог светског рата.

Улоге тумаче – Исидора Адамовић као Брендон, Огњен Чоловић као Филип, Милан Божић као Кадел, Стефана Пешић као госпођа Вилсон, Наталија Лазић као госпођа Атвотер, Лука Илић као господин Кентли, Јелица Ристић као Џенет и Вук Стевановић као Кени. Наравно ту је и Дејвид…

Карте по цени од 200 динара могу се купити на благајни ЈП СКЦ “Обреновац”  од 8.00  до 14.00 часова или један сат пред почетак представе.

{youtube}aoorKgqwJPk{/youtube}