Јавно предузеће за заштиту и унапређење животне средине у склопу јесење садње данас је спровело акцију обнове садница на игралишту у Улици Вука Караџића.

Светозар Андрић, директор Јавног предузећа за заштиту и унапређење животне средине је на почетку упутио апел грађанима да се одговорно понашају према новим садницама.

– Апелујемо на грађане да буду савесни и да воде рачуна о ономе што посадимо. Овде смо у склопу прошлогодишње акције посадили тује, биле су читава три дана функционалне, већ четврти дан је један део неко ишчупао – рекао је Андрић.

– Ове године смо одлучили да посадимо ловор вишњу, можда буде боље и лепше у овом делу града. Надамо се да ће то наши суграђани испоштовати и да не долазимо поново у исту ситуацију – изјавио је Андрић и дадао да саднице поред бриге о животној средини имају и безбедносну улогу.

Иван Стојић, члан Већа Градске општине Обреновац је нагласио да је безбедност деце и свих грађана приоритет Савета за комунални ред општине Обреновац.

– Прва замисао је била да ово буде безбедносни део, међутим сама потреба јесте пошумљавање и брига о животној средини и то је оно чиме ми желимо да улепшамо наш град, да учинимо безбедно за децу која се овде играју – навео је Стојић.

– Само за годину дана на овом делу имаћемо један бедем који ће бранити да лопте излазе на улицу. Градска општина Обреновац брине о сваком детету, спорт је оно што је потребно да наша деца буду здравија. Молим суграђане да не дозволе да ико ишчупа садницу, бринућемо током године о садницама јер то је пре свега безбедност наше деце на овом игралишту – поручио је Стојић.