У току је акција Јавног комуналног преузећа ”Обреновац”, поделa нових канти за одлагање комуналног отпада. Наиме, сви суграђани који имају потребу да замене старе канте новим посудама за одлагање смећа, моћи ће то да учине у наредном периоду и то у просторијама Јавног комуналног предузећа. Надлежни из овог предузећа наводе да ће наредне године услуга одношења смећа бити проширена на још 5 месних заједница, Баљевац, Пољане, Вукићевица, Љубинић и Орашац, што ће како истичу додатно спречити настанак нових дивљих депопнија.

Члан Већа општине Обреновац Иван Стојић нагласио је, да Савет за комунални ред општине Обреновац има добру сарадњу са Јавним комуналним предузећем ”Обреновац”.

– Куповина нових канти за одлагање смећа једна је од реализованих акција којом је Јавно комунално предузеће ”Обреновац” учинило, да се смањи потенцијална моућност за поновним прављењем дивљих депонијама широм Обреновца – објаснио је Стојић.

Он је овом приликом истакао, да Градска општина Обреновац у сарадњи са Јавним комуналним предузећем улаже средства како би се решили проблеми неадекватног одлагања комуналног отпада.

– Молим суграђане, да користе кабасте суботе, како би одложили кабасти отпад, а услуга за одношење овог смећа потпуно је бесплатна – рекао је Стојић.

Директор Јавног комуналног предузећа ”Обреновац” Милан Марошанин нагласио је, да ће сви суграђани који су подносили захтеве за замену старих канти за одлагање смећа, у наредном периоду моћи да добију нове посуде за комунални отпад.

– Сваког месеца, до испуњења уговора, добијаћемо канте од произвођача, а наша обавеза је да то поделимо и заменимо – навео је Марошанин.

Он је објаснио, каква је процедура замене старих канти новим посудама.

– Грађани који се већ налазе на списковима за замену старих канти, доћи ће својим возилом у просторије Јавног  комуналног предузећа, довести старе канте уколико их имају, преузети нову канту, потписати реверс, а у самој процедури изузетно је важно да грађани немају дугова према предузећу – истакао је Марошанин.