Од ове недеље школа у месној заједници Конатице греје се захваљујући пећи на пелет, коју су обезбедиле Градска општина Обреновац и Јавно комунално предзеће ”Топловод”. Данас су школу у Конатицама обишли представници општине Обреновац.

Нова пећ заменила је стару, а ефекат другачијег система грејања, може се осетити већ на самом улазу у школску установу.

–Хол школе, тоалети, сала за физичко су просторије које су протеклих година у зимском периоду биле хладне, те је било јако тешко изводити наставу тих месеци. Међутим, захваљујући Градкој општини Обреновац и Топловоду, реализован је један велики пројекат, изузетно значајан – истакла је директорка Основне школе ”Дражевац” Гордана Вујачић.

Увођење новог система грејања, пре свега је побољшало хигијенске услове у учионицама.

– Нема ложења у учионици, већ само у котларницама, што је изузетно чистије решење. Наиме, напољу се може одмах уочити, да нема црног дима, а и пелет је доста чистије и здравије решење по целу околину – навела је Вујачић.

Председник Градске општине Обреновац Мирослав Чучковић приликом обиласка школе у Конатицама, издвојеног одељења Основне школе ”Дражевац” изразио је наду да ће наредних година ову школу уписивати већи број ученика, с обзиром на  боље услове.

Одборник у Скупштини општине Обреновац Марко Бабић овим поводом нагласио је, да се улажу напори како би се обезбедили што је могуће бољи услови школовања за децу и тиме спречио њихов одлазак изван места у којем живе.