Јавно предузеће за заштиту и унапређење животне средине заједно са Јавним комуналним предузећем ”Обреновац” наставња акцију јесење садње.

Светозар Андрић, директор Јавног предузећа за заштиту и унапређење животне средине је нагласио да је јесења садња у јеку.

– Наше обавезе које испуњавамо током јесење садње настављамо у сарадњи са Јавним комуналним предузећем. Настављамо наш започети дрворед у Купиначкој улици где садимо две врсте садница, келреутерију и црвену шљиву – рекао је Андрић и најави наставак садње на осталим локацијама.

– Нашу садњу настављамо даље, ловор вишњу ћемо садити у Улици Вука Караџића. Почећемо и акцију ”Посади свој хлад” где ћемо поделити још 200 садница за ову годину – поручио је Андрић.

Слађана Богдановић, руководилац сектора за одржавање јавних зелених површина је истакла да се поред јесење садње врши и уређење декоративног шибља.

– Сваке године у овом периоду врши се и орезивање стабала. Сеча грана и сувих стабала врши се током целе године, када се свакодневним обиласцима уоче – изјавила је Богдановић и додала да се сеча сувих стабала врши као крајња мера.

– Уклањање сувих и небезбедних стабала се замењује новим на истим местима или на неким већ планираним локацијама. Запослени у зеленилу раде на чишћењу и грабуљању лишћа у свим насељима са пешачких стаза. Данас настављамо и радимо на чишћењу лишћа на површинама око Дома културе и насељу Ројковац – рекла је Богдановић.

Марија Џомбић Којић, пејзажни архитекта из ЈКП ”Обреновац” је изјавила да се у оквиру јесење акције уређења града врши и садња сезонског цвећа.

-Поред сезонског цвећа у току је и садња вишегодишњих бињака. У сарадњи са Јавним предузећем за заштиту животне средине нова пешачко-бициклистичка стаза која се налази у Купиначкој улици добија нови изглед и ту ће бити засађено 27 лириодрендона – саопштила је Џомбић Којић.