У току је редовна акција Јавног комуналног предузећа ”Обреновац”, јесење уређење града. Наиме, обављају се радови након којих ће град спремно дочекати зимски период. Спроводе се активности на детаљном чишћењу градских улица, а како најављују из Јавног комуналног предузећа, током наредних дана, за надлежне службе биће пуно посла.

Директор Јавног комуналног предузећа ”Обреновац” Милан Марошанин нагласио је, да је главни циљ оваквих акција, управо чистији и уређенији град.

– У првој испоруци, стигло нам је око 300 нових судова за одлагање смећа, запремине 140 литара, а набављено је 1.400 оваквих судова, дакле сви суграђани који имају потребу и који су се пријавили за замену старих судова, могу узети нове канте у просторијама предузећа – истакао је Марошанин.

Он је овом приликом рекао да је почела јесења садња цвећа, те да ће овај посао бити завршен у наредна 2 дана.

– Наш трг красиће нових 8.900 цветова, а више од 100 новх садница посадићемо како на простору трга, тако и поред нове бициклистичке стазе – најавио је Марошанин.

Јавно комунално предузеће ”Обреновац” у сарадњи са Јавним предузећем за заштиту и унапређење животне средине у наредном периоду учиниће град зеленијим, док је, према речима Марошанина, ПД ”Про Тент” за лепши излед простора око бициклистичке стазе, донирало клупе.

Чланица Савета за комунални ред општине Обреновац Јелица Грчић истакла је, да су радници Јавног комуналног предузећа свакодневно на терену и овом приликом апеловала на суграђане, да одлажу комунални отпад на местима која су предвиђена за то.

– Хајде, да се потрудимо, да не правимо депоније, већ да искористимо могућности ”кабасте” суботе, која се организује сваке прве суботе у месецу за град или сваке друге суботе за сеоске месне заједнице – подсетила је Грчић.