У оквиру пројекта ”Чиста Србија”, данас су почели радови на изградњи канализационе мреже у насељу Бреска на простору месне заједнице Уровци. На овом простору у наредном периоду биће изграђено 2,5 километра гравитационе канализације и 3,5 километра нископритисне канализације. Како истичу из Јавног комуналног предузећа ”Вододвод и канализација”, радови на изградњи канализационе мреже у овом делу општине Обреновац, требало би да буду завршени у наредних неколико месеци, када се и очекују први прикључци домаћинстава на новоизграђену мрежу канализације. Радови на изградњи канализационе мреже обишао је председник Градске општине Обреновац Мирослав Чучковић са сарадницима.

Директор Јавног комуналног предузећа ”Водовод и канализација” Бранко Матић нагласио је, да се на овом простору општине Обреновац након изградње топловодне и водоводне мреже, почело са радовима на изградњи канализационе мреже.

– Наиме, целокупна инфраструктура која је карактеристична за централни део општине Обреновац, биће део и насеља Бреска, месних зајеница Уровци, Кртинска, Ратари, Барич и Мислођин. Наш је циљ да сви грађани општине Обреновац имају једнаке услове за живот – навео је Матић.

Председник Савета месне заједнице Уровци Милош Ненадовић најавио је, да ће се након завршених радова на изградњи канализације, у оквиру пројекта ”Чиста Србија”,  у насељу Бреска, наставити са радовима у Индустријској улици и у насељу Гај.

Грађани ове месне заједнице задовољни су улагањима у изградњу комуналне и путне инфраструктуре, те истичу да ће након реализације свих планираних пројеката свакодневни живот грађана овог дела општине Обреновац, постати лакши.