У току су радови на изградњи примарне водоводне мреже за насељена места месних заједница Дрен, Орашац и Вукићевица. Данас су грађевинске радове на мрежи водоснабдевања обишли представници општине Обреновац и директор Јавног комуналног предузећа ”Водовод и канализација” Бранко Матић.

Матић је нагласио, да је у плану да се наредне године изради пројекат изградње водоводне мреже за насељена места месне заједнице Љубинић и у доњем делом делу месне заједнице Вукићевица.

– Овим послом, дошли смо до последње тачке на нашој општини, на границу са Бањанима. До нове године, биће изграђено нових 8,5 километара примарне водоводне мреже – истакао је Матић.

Чучковић је приликом посете радовима нагласио велики значај система водоснабдевања.

– Вода уз енергетику постаје основно животно питање, не само код нас, већ у целом свету. Ми смо размишљали о томе, те смо изградили 5 бунара како би било довољно капацитета за све инвестиције које су данас актуелне – објаснио је Чучковић.

Он је додао да ће се на основу сугестија грађана, у наредном периоду радити и на заштити природних извора воде.

– Сведоци смо да је само у последњих годину дана, велики број индивидуалних бунара пресушио, те је битка за воду почела. Ми ћемо пронаћи решење за овај проблем, изградићемо централни систем здраве питке воде – рекао је Чучковић.

Заменик председника Савета месне заједнице Орашац Стефан Влајковић нагласио је, да ће секундарна водоводна мрежа  у насељеним местима Орашца бити изграђена током следеће године.

– Прикључење домаћинстава месне заједнице Орашац на мрежу водоснабдевања, биће омогућено до краја текуће године – навео је Влајковић.

Драган Тадић из Савета месне заједнице Вукићевица рекао је, да су грађани овог дела општине Обреновац  задовољни што ће имати могућност, да своја домаћинства прикључе на водоводну мрежу и на тај начин реше дугогодишњи проблем водоснабдевања.