Јавно предузеће Спортско-културни центар ”Обреновац” трећу годину за редом, организује локални Сајам књига. На овом догађају, сваке године сусрећу се обреновачки писци који користе прилику да представе своја дела читалачкој публици.

Директор Јавног предузећа Спортско-културни центар ”Обреновац” Иван Јегоровић нагласио је да му је посебно драго, што данас на Сајму књига у Обреновцу, своја дела излаже велики број обреновачких писаца.

– Обреновац је плодно тле, што се тиче уметника, како писаца, сликара тако и свих оних који се баве најразличитијим врстама уметности. Имамо сјајне фотографе, људе који раде све оно што смо мислили да је одавно заборављено и да више не постоји – навео је Иван Јегоровић и овом приликом најавио изложбе које ће представити раличите врсте уметности.

Председник Градске општине Обреновац Мирислав Чучковић приликом свечаног отварања подсетио је, да су у току радови на изградњи градске библиотеке која ће бити смештена у самом центру општине, где ће како каже бити прилика да сви љубитељи писане речи пронађу нешто за себе.

Он је најавио да ће у будућности поред изградње инфраструктурних објеката, акценат бити стављен на неопходну подршку људима.

– Можда је утисак да смо више посвећени инфраструктури, јер како је већ постало јасно, не можете проћи улицама Обреновца, а да на сваких 300-400 метара не наиђете на велика градилишта која су везана за изградњу и адаптацију јавних објеката или комуналну инфраструктуру. Када будемо све то завршили, спремићемо се за један велики инвестициони циклус, који подразумева пре свега подршку људима. Потребно је да уложимо у људе, ствараоце, који ће носити нашу културу и наш град, као што су то радили велики писци наше државе – објаснио је Чучковић.