Данас су на путу за Иверић, на простору месне заједнице Дрен,  Савет за комунални ред у сарадњи са надлежним службама Јавог комуналног предузећа ”Обреновац” спровели активности уклањања дивље депоније настале непрописним одлагањем комуналног отпада.

Члан Већа општине Обреновац Иван Стојић нагласио је, да ће Градска општина Обреновац наставити са акцијама уклањања дивљих депонија будући да, како каже програм рада општине између осталог подразумева и велика улагања у унапређење и заштиту животне средине.

– На овом простору, комунални отпад не одлажу искључиво грађани ове месне заједнице, већ и пролазници који долазе са различитих локација, те сматрају да је ово депонија коју могу сви искористити – навео је Стојић и додао да не би требало овакве појаве посматрати кроз средства која су уложена како би се исте уклониле, већ кроз последице које оне остављају.

Дивља депонија на територији месне заједнице Дрен опстаје већ дуже време. Наиме, како се уклони, на истом месту након краћег периода, појави се нови комунални отпад.

– С обзиром да је општина Обреновац добила комуналну полицију, радиће се мониторинг свих дивљих депонија. То значи, да ће ову депонију свакодневно посећивати инспектори, а свако непрописно одлагање комуналног отпада биће санкционисано – истакао је Стојић.

Он је подсетио на ”кабасте суботе”, када грађани могу одложити кабасто смеће, које ће службе Јавног комуналног предузeћа бесплатно односити.

Председник Савета месне заједнице Дрен Драган Јовановић нагласио је, да је дивља депонија оштетила део пута, који представља важан локални путни правац којим се крећу аутобуси.

– Како се временом све више смећа одлагало на овом простору, дошло је и до значајних оштећења асфалта, што даље има за последицу чест прекид саобраћаја – објаснио је Јовановић.