Најављен је почетак реализације пројекта изградње новог аква парка у оквиру комплекса обреновачких базена. Нови аква парк биће атрактиван како за старије тако и за млађе кориснике услуга базена. У току је израда комплетне пројектно – техничке документације, након чега ће се спроводити припремни радови на терену, док је предвиђен рок за изградњу 320 дана. Грађевинске радове изводиће фирма Alex Engineering & Construction d.o.o. која је ангажована на изградњи многобројних спортских објеката  и великих базена широм Србије.

Љиљана Обрадовић представница фирме Alex Engineering & Construction d.o.o. истакла је да ће се изградњом новог аква парка употпунити целина коју чине већ постојећи објекти.

– Мислим да су Обреновчани задовољни како радимо, а овај нови аква парк биће интересантан додатак већ постојећем комплексу. Имам сазнања да Београђани долазе на затворене базане у Обреновцу, где је вода контролисана, исправна, што је изузетно значајно за кориснике – навела је Обрадовић.

Како су последњих година актуелни аква паркови, фирма Alex Engineering & Construction d.o.o.  ставила је акценат на изградњу истих.

– Радили смо на Убу, где смо изградили један велики аква парк, такође извођени су радови и у Дољевцу. Радили смо на изградњи великог броја спортских објеката, великих ватерполо базена, такође на изградњи базена у Врднику, хотелу Сплендид, на Спенсу у Новом Саду, наиме радимо на изградњи базена у веома репрезентативним објектима – рекла је Обрадовић.

Директор Јавног предузећа Спортско-културни центар ”Обреновац” Иван Јеговорић овом приликом нагласио је да ће радови бити завршени у предвиђеним роковима.

– Јасан је правац развоја општине Обреновац. У јуну 2022. године, Обреновчани ће имати један предиван аква парк, који ће бити понос свих нас, имаћемо нешто што раније није виђено у Србији. Трудимо се да направимо нешто јединствено, а верујем да ће како старији суграђани тако и малишани уживати у новоизграђеном аква парку – истакао је Јегоровић и додао да ће у оквиру новог аква парка бити изграђена 3 велика тобогана.