Јавно предузеће за изградњу Обреновца почело је радове на реконструкцији једног од најстаријих насеља у Обреновцу, насеља “Старо игралиште“. Ускоро би ово насеље требало да добије нов реконструисани изглед. Након уређења дела насеља ближег зеленој пијаци на ред је дошао и простор око стамбених зграда до Старог млина.

Уговорени радови обухватају приступне саобраћајнице за стамбене објекте у улици Вука Караџића. Ради се на оивичењу и местимичном проширењу постојећих саобраћајница, на изради слоја асфалта у зони лимених гараза, решавању питања одводњавања, односно изради сливничких веза које се прикључују на постојеће сливнике у улици Вука Караџића.

Председник општине Жељко Јоветић је подсетио да је “Старо игралиште” некад било терен фудбалског клуба “Раднички”. 

– На месту некадашњег фудбалског терена никло је једно од првих насеља у општини Обреновац. Први део овог насеља смо реновирали у последњих пар година, део који се граничи са “Ластином” станицом, а овај други део до “Ц маркета” је у прилично лошем стању. Грађани су с правом писали и жалили се, јер ово је нешто што не би смело да се виђа у центру града. Овде ће се средити прилаз до улице, прилаз гаражама и очекујем да ће комунално предузеће поставити клупе и да ће овај простор учинити једним лепшим местом за живот – рекао је Јоветић. 

Светозар Добрашиновић, директор ЈП за изградњу Обреновца, је рекао да ће првим радовима бити регулисан проблем одвођења воде након падавина.

– Кључна ствар је одвођење атмосферских вода и појачано одржавања колско-пешачких стаза у насељу. Након тога извршиће се пресвлачење асфалтом колско-пешачке стазе и уређења паркинга, а у другој фази ће се радити на заштити травњака и проналажењу решења за јавну расвету – казао је Добрашиновић. 

{youtube}O1xWnUMPM0o{/youtube}