ЈКП „Водовод и канализација“ заршило је радове на изградњи примарне водоводне мреже дуж регионалног пута Р101б, на делу од резервоара Грабовац према надвожњаку у Стублинама. Стублине су данас обишли председник општине Обреновац Жељко Јоветић и директор ЈКП „Водовод и канализација“ Ненад Радојевић.

Жељко Јоветић је рекао да је најважније да је вода данас стигла у центар Стублина, јер Стублине представљају један велики административни центар.

– Битно је да су радови кренули пре 45 дана и вода је данас стигла у центар Стублина. Пре тога је требало да прође кроз Грабовац, да се измени добар део цевовода и најважније је да је вода данас овде. Вероватно ни сами мештани не верују, јер до сада имамо само један захтев за прикључење у Стублинама. Наравно да очекујемо да ће их бити више од понедељка. Сви они који су на траси примарне и секундарне мреже треба да поднесу захтев ЈКП „Водовод и канализација“ – казао је Јоветић.

О плановима за даље ширење водоводне мреже председник општине је рекао:

– С једне стране вода је дошла овим цевоводом до центра Стублина. Да би се цело село снабдело водом, као и Пироман, Бровић и Трстеница, да би се поправило водоснабдевање у Великом Пољу требало би довести велики водовод фи 600 дуж Ваљевског пута. Ми то радимо са новцем којим тренутно располажемо и он ове године стиже до црне тачке, а ја се надам да ће следећих година доћи и проћи Ваљевски пут.

О радовима који су обављени у Стублинама директор ЈКП „Водовод и канализација“ Ненад Радојевић је казао:

– Урађен је примар од центра Стублина до локације будућег водоторња. Тај посао је завршен за мало више од месец дана. Истовремено су урађени секундари, тако да је сад постојећи цевовод, који је постављен пре неких пет година и који није био у функцији, почео са радом. Грађани Стублина уз примар и секундар ће моћи да поднесу захтеве за прикључење на водоводну мрежу. Разговарали смо са мештанима који су изражавали сумњу и ово је велики успех људи из Сектора за инвестиције који су успели да преправком пројекта који је започет 2007. године доведу воду у ово село. Обављена је комплетна реконструкција резервоара Грабовац као би грађани могли да имају воду и у летњем периоду, а не само како је било предвиђено претходним пројектом кад нису врућине. Сад је омогућено и да за време максималне потрошње имају воду.

До понедељка остаје да се уради испирање цевовода и контрола, а након узимања узорка би се почело са снабдевањем водом.