Данас су у обреновачкој цркви председник општине Обреновац Жељко Јоветић и директор РБ „Колубара“ Небојша Ћеран потписали са представницима цркве уговоре о донацији Црквеној општини Обреновац.

Донирана су средства за цркве у Обреновцу, Ушћу, Скели, Конатицама и за манастир у Грабовцу.

Председник Црквене општине Обреновац и председник Одбора за градњу новог храма Радиша Кузмановић захвалио се данас Градској општини Обреновац и РБ „Колубара“.

– Желим да изразим изузетну захвалност општини Обреновац и РБ „Колубара“ који су се одазвали нашој молби да помогну градњу нове цркве у Обреновцу, а такође својим средствима помогну и радове на реновирању и редовном одржавању цркава по селима. Овоје јединствена прилика да општина Обреновац са своје стране помогне градњу нове цркве јер смо овом донацијом добили значајна средства да би смо могли да наставимо са градњом – рекао је Кузмановић.

Поред донације општине Обреновац, данас је потисан уговор о донацији РБ „Колубара“ за наставак изградње нове цркве у Обреновцу.

– Лазаревац и Обреновац, тј. РБ „Колубара“ и „ТЕНТ“ Обреновац, чине једну технолошку целину, један производни ланац чији је коначан производ киловат сат. Живимо од истог посла, тј преко десет хиљада људи у Лазаревцу живи од тог посла и неколико хиљада људи у Обреновцу живи од тог посла. Некако су та два града судбинско повезани претходних 50 година и сасвим сигурно ће то бити и наредних 50. Један век ће сигурно обележити велика повезаност та два града. Било је и раније случајева да „ТЕНТ“ Обреновац помогне неке друштвене пројекте у Лазаревцу. Ја сам уверен да ће тога бити и у скоријој будућности, а ово је прилика да РБ „Колубара“ помогне изградњу нове цркве у Обреновцу – казао је Небојша Ћеран, директор РБ „Колубара“.