У склопу наставе физике ученици осмог разреда Основне школе ”Посавски партизани” данас су посетили Музеј Николе Тесле у Београду. Заједно са ученицима музеј је посетио и Мирослав Чучковић, председник Градске општине Обреновац.

– Пандемија траје скоро две године и нанела је велике проблемe свим институцијамa које функционишу у Обреновцу. Ми смо уложили све своје снаге да сви из јавног сектора помогну док има акутног проблема. Тако је било и у нашој санитетској служби с обзиром на велику оптерећеност Хитне помоћи и тада смо возили људе који су ишли на дијализу, који нису захтевали ту врсту потпоре коју подразумева санитет. Сада када је дошло до обољења наставника физике у Основној школи ”Посавски партизани” од стране директора смо замољени да помогнемо у одржавању наставе и ја сам предложио да организујемо ову врсту часа физике, док се наставник не врати са боловања за комплетну генерацију осмог разреда – рекао је Чучковић и додао да су овакви видови наставе ученицима посебно занимљиви.

– Овај јавни час физике у музеју Николе Тесле сигурн сам да ће бити доста занимљив и важан за њихово школовање. С обзиром да је наша држава обновила много музеја у Београду и да су они надомак Обреновца, сигуран сам да из многих области треба направити овакву врсту јавне наставе и у Народном музеју, Музеју примењене уметности и Музеју илузија који је посебно интересантан деци и све оно што може Београд понудити за усвршавање и образовање пре свега наших ђака из основних школа – поручио је Чучковић.

Страхиња Мичић, ученик Основне школе ”Посавски партизани” је изјавио да му се код посете Музеју Николи Тесли посебно допао показни експеримент и филм о нашем великом научнику.

Ања Ашковић, ученица школе ”Посавски партизани” је рекла да је за њу овакав начин наставе представљао задовољство и да је доста тога научила.