Грејна сезона у Обреновцу почеће у среду, 6. oктобра, када ће се стећи услови за почетак топлих проба. Према речима директора Јавног комуналног предузећа ”Топловод” Обреновац Бориса Ивковића, већ у четвртак, 7. октобра, радијатори  свих корисника система даљинског грејања са територије општине Обреновац, требало би да буду топли.

Како се према званичној временској прогнози Републичког хидрометеоролошког завода Србије у среду, 6. октобра, очекује промена временских услова, захлађење, само дан касније почеће топле пробе, а самим тим и почетак грејне сезоне у општини Обреновац.

– У среду, 6. октобра, рано ујутру почеће подгревање топле воде на Електрани, па се очекује да већ истог дана током касних поподневних или раних вечерњих сати цео Обреновац буде на конзуму, уз очекиване мање интервенције поводом цурења вентила које грађани нису препознали или уочили, а план је да у четвртак, 7. октобра радијатори у свим домаћинствима буду топли – навео је Ивковић.

Из Јавног комуналног предузећа ”Топловод” Обреновац истичу, да се сваке године на систем даљинског грејања прикључи велики број нових корисника.

–Оно што је ново јесте потпуно нови конзум, топлотна подтсаница 25Б, односно залеђе Улице Светог Саве, где велики број наших суграђана након 50 година чекања,  добија грејање – рекао је Ивковић и додао да се пословна политика овог предузећа односи пре свега на ширење топловодне мреже уз успостављање неопходних техничких услова, како се квалитет грејања не би угрозио.

Како грејна сезона званично почиње од 15. окотбра, из Јавног комуналног предузећа Топловод подсећају грађање, да наредних 10 дана неће примати рекламације на евентуално слабије грејање.

Међутим, ово предузеће наредних дана примаће искључиво рекламације на неке системске проблеме, цурења и слично, како би се иста отклонила и грејна сезона несметано званично почела.

Ове грејне сезоне, рачуни за грејање биће увећани за око 8%.

–Топловод је био принуђен да поскупи за нешто мање од 8%, како би несметано могао да ради на санацији и на одржавању мреже, што је у просеку негде око 250,00 до 300,00 динара месечно, што је минималан издатак за наше суграђане, а огромна помоћ за Топловод, да остане у овој динамици, јер имамо изузетно велику одговорност да највећи систем у земљи који даје најквалитетније грејање, одржимо у доброј кондицији – објаснио је Ивковић.