Канцеларија за младе Градске општине Обреновац, у оквиру програма неформалног образовања, реализује бесплатане почетне курсеве енглеског, шпанског и немачког језика за младе из Обреновца. Биће формиране по две групе, а број учесника по групи је до 10.

Пријаве су до 14. октобра преко пријавног формулара.
Више информација о курсу:

Енглески језик за почетнике
Енглески језик има око 400-500 милиона матерњих говорника и још нешто више од милијарду активних говорника. Без сумње, реч је о једном ,,глобалном језику’’ који има велику примену у свим сферама живота, па тако и у пословном свету.
Енглески језик за почетнике је специјално осмишљен наставни програм за будуће раднике фабрике у Баричу  који се први пут срећу са енглеским језиком или поседују оскудно знање истог. Циљ курса је савладавање градива на основном А1 нивоу по референтној скали Савета Европе (ЦЕФР).
Акценат рада је на конверзацији и општој комуникацији у свакодневним животним ситуацијама. Током курса ће бити обрађене разне теме и широк спектар вокабулара. Поред тога, учесници ће стећи основно знање граматике без којег није могуће остварити успешну комуникацију.
Након похађања овог курса полазници ће научити да користе глаголска времена, те ће несметано моћи да говоре о садашњости, прошлости и будућности. Упознаће се са основном енглеском синтаксом и правилима склапања реченице као највишег члана синтаксичке структуре, што води ка успешној комуникацији. Савладаће вокабулар који покрива различите теме као што су: породица, храна, путовања, посао, образовање и сл. Додатна пажња ће бити посвећена писању имејлова и пословних писама на енглеском узимајући у обзир чињеницу да ће то полазницима свакако бити од користи у послу за који аплицирају.

време: од 18. октобра до 17. децембра, I група понедељак и среда од 19 до 20-30 часова, II група уторак и четвртак  од 19 до 20-30 часова
место: просторије Канцеларије за младе, приземље Спортско-културног центра ,,Обреновац’’
узраст: студенти, средњошколци и незапослени
предавач: Ивана Кнежевић

Почетни курс немачког језика
Ниво А1
Неке од вештина које ће полазници усвојити:
* у свакодневним ситуацијама да разуме једноставна питања, саопштења, поруке на телефону, информације са радија и кратке разговоре
* да схвати најважније информације из кратких писаних саопштења, огласа, описа, писама и једноставних новинских чланака, да попуни формулар
* да напише кратка обавештења личне природе
* да се представи у разговору и да одговори на питања о себи
* да у свакодневном животу формулише уобичајене молбе, захтеве или питања и да на њих одговори или реагује.

време: од 16. октобра до 25. децембра, викендом у преподневим и поподневим часовима (полазници ће накнадно бити обавештени о терминима)
место: просторије Канцеларије за младе, приземље Спортско-културног центра „Обреновац” и ,,YouthHuB”,  некадашњи биоскоп Палеж.
узраст: од 15 до 30 година
предавач: Драгана Јевђеновић

Шпански језик
Курс ће бити реализован по методи Prisma Comienza A1.
Акценат ће бити на свакодневној конверзацији и упознавању са богатом шпанском културом.
Полазници ће научити да се сналазе у свакодневним необавезним ситуацијама, да користе основне фразе поздрављања и љубазне форме, да представљају и описују себе и друге, да се сналазе на улици, у превозу, продавници или ресторану, да траже инструкције везане за правац кретања,  време и место, и да на исте дају одговоре, да разговарају о хобијима, жељама и укусима и да препричавају једноставније догађаје.

време: од 16. октобра до 25. децембра, викендом у преподневим и поподневим часовима (полазници ће накнадно бити обавештени о терминима)
место: просторије Канцеларије за младе, приземље Спортско-културног центра „Обреновац” и ,,YouthHuB”, некадашњи биоскоп Палеж.
узраст: од 15 до 30 година
предавач: Мирјана Матић

Додатне информације можете добити на мејл: kzm.obrenovac@gmail.com или лично у Канцеларији за младе, приземље Спортско-културног центра „Обреновац” као и у просторијама ,,YouthHub-a”, некадашњи биоскоп Палеж.