Представници Комисије за безбедност у саобраћају Градске општине Обреновац на основу спроведеног конкурса, најмлађим Обреновчанима доделили су још 47 аутоседишта. Реч је о другој подели, тако да је 85 малишана од почетка године добило аутоседишта.

Милош Станојевић, заменик председника Градске општине Обреновац је изјавио да се на овај начин превентивно делује све у циљу безбедности најмлађих у саобраћају.

– Комисија за безбедност у саобраћају Градске општине Обреновац пуно пажње посвећује нашим најмлађим Обреновчанима, почев од ове акције поделе бесплатних аутоседишта, потом све обуке које смо спроводили у основним и средњим школама, а и подела брошура ”Пажљивкова правила у саобраћају” у свим предшколским установама на територији општине Обреновац – рекао је Станојевић.

Милош Николић, шеф саобраћајне полиције Полицијске станице Обреновац је подсетио да је Законом о безбедности саобраћаја на путевима Републике Србије забрањено превозити децу млађу од 12. година на предњем седишту аутомобила.

– Овом приликом би родитељима сугерисао да не превозе децу млађу од 12. година на предњем седишту, а што се тиче правилника за дечија седишта он каже да су деца висине испод 135 центиметра су у обавези да се превозе у посебним седиштима – рекао је Николић и додао да је захваљујући оваквим акцијама Градске општине Обреновац број повређене деце у саобраћају сведен на минимум.