Од понедељка, 27. септембра текуће године, грађани општине Обреновац могу поднети пријаве за замену столарије на власничким објектима. Пријавни образац којим би аплицирали на јавни конкурс, могу преузети у холу Градске општине Обреновац или са сајта (образац) , а попуњене пријаве могу доставити лично или електронским путем на мејл адресу prozori@obrenovac.org.rs .

Из Управе општине Обреновац наводе, да су задовољни исказаним интересовањем грађана.

– Очекујемо да наредних дана буде расписан јавни позив за привредне субјекте који могу учествовати у реализацији пројекта. По завршетку јавног позива, истаћи ћемо листу код којих привредних субјекта је могуће конкурисати – навела је заменица начелника Управе општине Обреновац Ивана Николић.

Она је додала да сви власници објеката који се налазе на територији општине Обреновац имају право да аплицирају за наведене мере, а како каже у зависности од тога на који начин ова домаћинства троше топлотну енергију, да ли се греју на угаљ, струју или систем даљинског грејања, домаћинства ће бити бодована, односно рангирана и то у складу са правилником који израђује Град Београд.

Марија Ђорђевић запослена у одељењу за привреду и развој општине Обреновац нагласила је, да након прве радне недеље, од када је почело пријављивање на јавни конкурс, већи број грађана пријавне обрасце доставља лично, док је за сада, само 12 суграђана поднело захтев електронским путем.

– Од понедељка, када је почело пријављивање до данас пристиглло је 108 пријава грађана. Позивамо све заинтересоване грађане да поднесу пријаве у старој згради Посавине, сваког радног дана од 10.00 до 15.00 сати или електронским путем, преко мејла prozori@obrenovac.org.rs.

Светлана Булајић из насеља Дудови, у градском делу општине Обреновац,  аплицирала је на јавном конкурсу за промену столарије и истакла, да је у старим зградама видљива потреба за овом мером.

–Према информацијама којима располажем, замена столарије у нашем стамбеном објекту коштала би око 3.000 евра, што је велики износ – навела је Булајић.

Грађани заинтересовани за аплицирање на јавни конкурс, све потребне информације могу добити и путем телефона 011/8728-038.