Лазар Дубаић представио је Кајак кану клуб ”Забрежје” на такмичењу на регати Олимпијских нада у Чешкој. Олимпијске наде су незванично Светско првенство за млађе категорије, одакле је Обреновчанин Лазар Дубаић понео две бронзане медаље. Данас су представници општине Обреновац, на челу са председником Градске општине Обреновац Мирославом Чучковићем, уручили пригодан поклон младом кајакашу Дубаићу и на тај начин му честитали на постигнутим резултатима.

Из Комисије за спорт општине Обреновац наглашавају, да све активности спровођене у претходном периоду, управо сада дају упечатљиве резултате.

– Све оно шо је у последњем периоду улагано у спортску инфраструктуру, пре свега у чамце, опрему, теретану, као и у стручно-педагошки рад и лиценцирање тренера, дало је резултате, међутим у наредном периоду очекујемо још добрих резултата  – навео је председник Комисије за спорт општине Обреновац Милош Станковић и искористио прилику да честита Лазару на постигнутом успеху.

Тренер ККК ”Забрежје” Александар Јевтић  посебно је нагласио чињеницу, да је уз нову опрему тренирање олакшано, те да су, што је изузетно важно, омогућени услови за тренирање током зимских дана.

Чучковић је овом приликом нагласио, да Градска општина Обреновац спроводи рзличите програме којима подржава развој спорта.

– Еко динар је програм који је база постојања спорта у Обреновцу, па је и главни предуслов за одржавање многих спортских активности. Лазар је дао пример другим младим људима у Обреновцу, на који се начин може постићи успех – поручио је Чучковић и додао да је идеја да мали знак пажње, поклон који су данас уручили Дубаићу, спортски часовник,управо понесе на Олимпијади.

Лазар Дубаић нагласио је, да ће и у будућности улагати напоре, да постане још успешнији спортиста.

– Захваљујем се Градској општини на овом поклону, као и на томе што су испратили моје успехе на Олимпијским надама, где сам узео две бронзане медаље. Следеће године се спремам за Европско јуниорко такмичење које ће се одржати у Београду, на Ади.