Млади атлетичари, ученици обреновачких основних школа, данас су се окупили на спортским теренима у Основној школи ”Посавски партизани”, где је одржано општинско такмичење у атлетици.

Професор физичког васпитања Влада Васиљевић нагласио је да се такмичења у атлетици, већ две године уназад нису одржавала, због епидемиолошке ситуације изазване пандемијом корона вируса, међутим како истиче овогодишње такмичење протиче у најбољем реду.

Учшеће на овом такмичењу узели су ученици од 5 до 8 разреда основне школе, а своју спремност показали су такмичећи се у наколико дисциплина.

– На теренима у овј школи, имамо услова да обавимо дисциплине 60 метара, 80 метара, 300 метара, скок у вис, скок у даљ, бацање кугле. Све ове дисциплине биће и на градском такмичењу, са додатком штафете – навео је Васиљевић.

У наредном периоду требало би да се одрже и остала такмичења.

– У плану је да се у наредном периоду одрже и друга такмичења, међутим све зависи од ситуације са короном. Већ у октобру предстоје такмичења у кошарци и фудбалу, али не можемо са сигурношћу рећи да ли ће ова такмичења бити одржана – рекао је Васиљевић.

Председник Комисије за спорт општине Обреновац Милош Станковић испратио је данашње такмичење у атлетици, а како каже, верује да ће се у нaредном периоду одржати и планирана такмичења у другим спортским дисциплинама.

Он је овом приликом нагласио, да је данашње такмичење ученика у атлетици одржано уз поштовање свих превентивних мера уведених у циљу спречавања ширења вирусне инфекције.

Након општинских такмичења, победници ће своју градску општину представљати на градском такмичењу у Београду.