У недељу, 26. септембра у Јавном предузећу Спортско-културни центар ”Обреновац” одржан је први ”Трофеј Обреновца” у бодибилдингу и фитнесу. Ово такмичење окупило је најуспешније представнике бодибилдинг и фитнес спорта, а такмичари су се представили у различитим категоријама овог спорта. Такмичење је одржано уз подршку Градске општине Обреновац и Јавног предузећа ”Електропривреда Србије”.

Организаторка такмичења Маја Станковић нагласила је, да је све већи број младих који исказују интересовање за ову спортску дисциплину.

Из Комисије за спорт општине Обреновац поносни су на чињеницу да је Обреновац на својој листи такмичења додао још једно спортско такмичење, за које се како кажу, надају да ће постати традиционално.

– Важно је да будемо потпуно отворени када су у питању неке нове спортске дисциплине. Мислим да је Обреновац у потпуности зрео да буде богатији за још једно ново такмичење – навео је председник Комисије за спорт општине Обреновац Милош Станковић.

Станковић је овом приликом нагласио да је главни мотив за одржавање овог такмичења, управо повећано интересовање за бодибидинг и фитнес.

За све победнике, обезбеђене су медаље, пехари и награде спонозора.