Данас је на спортском терену у кругу фабрике Меита оранизован турнир у баскету. Учешће на турниру узели су ученици средњих школа из 6 градова. За најбоље пласиране екипе, припремљене су новчане награде.

Из службе за запошљавање компаније Меита нагласили су, да је идеја да се одржавањем турнира у баскету пружи шанса представницима школа, да кроз спорт и дружење донесу значајне награде својим школама.

Урош Миричић, испред Канцеларије за младе општине Обреновац  нагласио је, да компанија Меита има добру сарадњу са свим техничким школама у окружењу.

– Меита има изузетну сарадњу са обреновачким школама, посебно са Техничком школом. У Обреновцу, по завршетку средње школе, млади људи имају прилику да се запосле, да граде своје каријере и будућност у својој земљи. Наиме, пре неколико година, они који су одмах по завршетку школовања почели да раде у фабрици Меита, данас су на руководећим положајима са заиста лепим примањима. То је пут којим тежимо – наласио је Мирићић.

Идеја је да турнир постане традиција, а циљ је да се учесници упознају са начелима пословања компаније.

– Циљ је да се подстакну ученици, да се након образовања професионално развијају у нашој компанији, а управо имамо отворене радне позиције у производним одељењима, ливнице и машинске обраде – навела је Невена Јевђеновић из службе за запошљавање компаније Меита и овом приликом захвалила свим школама које су се одазвале позиву на учешће у турниру.

Компанија Меита припремила је пехаре и медаље за све учеснике на турниру, међутим првопласирна екипа награђена је са 100.000,00 динара, другопласирана екипа са 70.000,00 динара, док је трећепласирана екипа такмичара награђена са 50.000,00 динара.