Након једногодишње паузе настале због неповољне епидемиолошке ситуације, изазване ширењем вируса Covid-19, Међународни сајам пољопривреде у Новом Саду отворио је врата пољопривредницима заинтересованим како за излагање, тако и за разгледање производа. Захваљујући Градској општини Обреновац, овогодишњи сајам пољопривреде посетили су и обреновачки пољопривредници.

Пољопривредници из Обреновца који су били заинтересовани за посету овом догађају, могли су поднети пријаве у просторијама Канцеларије за пољопривреду општине Обреновац или у канцеларијама својих месних заједница. Градска општина Обреновац и ове године обезбедила је бесплатни превоз, док је за групну улазницу на догађај било потребно издвојити 400,00 динара. Такође, како би се испоштоввале све предложене мере успостављене  у циљу спречавања ширења вирусне инфекције, сви посетиоци морали су са собом понети потврду о извршеној имунизацији или при уласку на сајам бесплатно урадити брзи антигенски тест.

Заменик председника општине Обреновац Милош Станојевић навео је да је интересовање пољопривредника за посету сајму пољопривреде у Новом Саду и ове године било велико.

– Са нама је кренуло око 50 пољопривредника, а ја се надам да ће сви они за ово време које ће данас провести на сајму у Новом Саду, успети да дођу до потребних информација, које ће им бити у служби даљег унапређења пољопривредне производње – истакао је Станојевић.

И ове године, на сајму пољопривреде у Новом Саду, општину Обреновац представљали су узгајивачи оваца.

Узгајивач оваца Живорад Живковић из Обреновца са овогодишњег сајма пољопривреде понео је сребрни пехар, али и плакету за 30 година излагања и учешћа на сајму.

Такође, пољопривредник из Обреновца Милорад Бајић, дугогодишњи излагач оваца, са пољопривредног сајма понео је висока признања.

У затвореном делу сајма пољопривреде, општину Обреновац представио је Радован Слабињац, који је у оквиру својих делатности изложио смрзнуте производе, као и ракије од шљиве и кајсије.

Број излагача на овогодишњем пољопривреном сајму у Новом Саду, био је готово исти као и претходних година, међутим број оних који су посетили овај догађај ове године је био нешто мањи.