Обреновац ће у недељу, 26. септембра бити домаћин првог боди билдинг и фитнес такмичења. Ово такмичење окупиће најуспешније представнике боди билдинг и фитнес спорта и уписаће Обреновац на званичну листу српских градова, где се одржавају спортске манифестације овог типа. Такмичење ће се одржати у Јавном предузећу Спортско-културни центар ”Обреновац”, почеће у 16.00 сати и имаће хуманитарни карактер, јер ће се на њему прикупљати средства за децу оболелу од рака.

Организаторка такмичења Маја Станковић истакла је да ће на овом такмичењу учествовати 21 категорија такмичарских екипа.

Такмичење су подржали Јавно предузеће ”Електропривреда Србије” и Градска општина Обреновац.

– На иницијативу великог броја људи који вежбају, који су активни у свим обреновачким теретанама и који су показали велико интересовање да се први пут у историји Обреновца одржи овакво велико такмичење у фитнесу и боди билдингу, потрудили смо се да направимо једно озбиљно такмичење у Обреновцу – навео је члан Већа општине Обреновац Милош Станковић и додао да улаз на овај догађај неће бити наплаћиван, те ће публика заинтересована за ову спортску дисциплину имати прилике да бесплатно испрати турнир.

Он је овом приликом позвао грађане који буду пратили турнир, да учествују у хуманитарној акцији коју организује Удружење за децу оболелу од рака, које ће прикупљати новац за лечење оболеле деце.