Данас је почело јесење чишћење канала Купинац у свим деловима Обреновца. Радове на чишћењу су обишли представници Градске општине Обреновац и надлежних јавних предузећа.

Иван Стојић, члан Већа Градске општине Обреновац је на почетку истакао да се одпочело са чишћењем свих канала на територији општине Обреновац.

– Наши поуздани партнери ”Србијаводе” и ”Београдводе” су истог момента када су се створили услови појавили на локацији и кренули приоритетни део чишћења канала код купалишта Бања. Такође ћемо урадити чишћење канала на територији целе општине. Што се тиче канала Купинац и Баричке реке где ћемо се спремити за кишну сезону – поручио је Стојић и упутио апел становницима Обреновца.

– Позвао бих наше суграђане да се оваква слика више не појављује поред најлепшег дела Обреновца. Општина Обреновац ће уложити сав труд да очистимо, уредимо и озеленимо све површине. Поред свих великих пројеката као што су бањска купалишта, нова болница, тржни центри сматрам да би било људски да више не дозволимо бацање смећа и девастирање површина – навео је Стојић.

– Мислим да је сувишно да дозволимо себи да новац који можемо да уложимо у дечија игралишта и много лепше ствари трошимо на чишћење канала – закључио је Стојић.