У уторак, 31. августа ове године у основним школама у општини Обреновац организован је свечани дочек ђака, уписаних у први разер. Наиме, у основним школама ”Посавски партизани, ”Прва обреновачка основна школа”, ”Јован Јовановић Змај” и ”Јефимија”, ученици првог разреда уживали су у програму који су за њих припремили њихови старији другари, такође овом приликом полазници првог разреда упознали су и своје учитеље.

У основној школи ”Посавски партизани”, старији основци дочекали су своје млађе другаре песмом и игром. На свечаном пријему ђака првака, добродошлицу новим ученицима ове основне школе, пожелели су учитељи и директор школе.

Директор основне школе ”Посавски партизани” Мирослав Крстић овом приликом захвалио је родитељима који су своју децу уписали у ову школу и на тај начин указали поверење овој школској установи.

– У школу ”Посавски партизани”, ове школске године уписан је 91 ученик првог разреда, од тога, 88 ученика уписано је у матчну школу, а 3 ученика уписана су у подручно одељење на Забрежју – нагласио је Крстић и пожелео свим ученицима и наставницима срећан почетак школске године.

У Првој обреновачкој основној школи ове школске године у матичној школи уписана су 3 одељења ученика у и два одељења у издвојеном одељењу школе.

Добродошлицу ученицима најстарије основне школе на подручју општине Обреновац, пожелела је и директорка Милена Ергарац.

– Радујемо се што започињемо школу у нормалним условима, са часовима у трајању од 45 минута и без подела одељења на А и Б групу. Коначно су сви ученици на окупу – навела је Ергарац и свим ученицима пожелела, да уживају у школовању, дружењу и детињству.

Члан Већа општине Обреновац Милош Станковић, присуствовао је приредби добродошлице за ђаке прваке у овој основној школи и том приликом у име Већа општине Обреновац пожелео свим ученицима срећан почетак нове школске године.

– Важно је да сви заједно чинимо све да олакшамо деци школовање, да их изведемо на прави пут. Свима желим пре свега срећу и успех у школовању – закључио је Станковић.

У основној школи ”Јован Јовновић Змај” приреду добродошлице за велики број уписаних ђака првака организовали су полазници старијих разреда.

Директорка школе ”Јован Јовановић Змај” Вера Ђорђевић овом приликом изразила је задовољство због броја уписаних ученика ове школске године, али и због чињенице да ће сви ученици бити на окупу у школским клупама.

– Сваке школске године, имамо довољан број ученика, сви учитељи су у радном односу, немамо технолошких вишкова – истакла је Ђорђевић и пожелела добродошлицу и срећан почетак школовања свим првацима.

У основној школи ”Јефимија” ове школске године уписано је 97 ученика првог разреда, а како каже директорка ове школе Биљана Бугарски, као и сваке године па и ове школске године, на пријему првака сви запослени у школи осећају велику одговорност, будући да како каже, све те младе људе треба образовати и васпитвати у сарадњи са њиховим родитељима.

– Очекујем добру сарадњу са родитељима, успешну генерацију ђака – истакла је Бугарски.

Након оджаног свечаног програма добродошлице, ђаци прваци обишли су школски објекат и упознали се са својим учитељима. Овом приликом ђаци основне школе ”Јефимија” добили су и пригодне поклоне које је припремила школа и школска управа Београд.