Удружење „Шта хоћеш” расписује конкурс за оригинални еколошки ангажовани уметнички рад „Планета АРТ”.

Од 2010. године, својим ангажманом Удружење „Шта хоћеш” подржава 350.org, покрет еколошких покрета за уједињење света у решавању климатске кризе. Административно седиште Удружења „Шта хоћеш” налази се у Обреновцу, граду у коме се производи 60% струје потребне Србији, предграђу Београда које је истовремено и једна од еколошки најосетљивијих тачака у нашој земљи.

350 је најважнији број на свету – то је број који означава безбедну горњу границу милионитих делова (ppm) угљендиоксида (CO2) у атмосфери планете Земље, коју је неопходно постићи да би се спречила потпуна катастрофа коју доноси промена климе. Сада се налазимо на 393 ppm CO2. Осећамо на својој кожи како клима постаје екстремна – пустоше суше или воде плаве, али се систем беспоштедне експлоатације ресурса због профита на то не обазире. Без освешћења појединца неће се променити кориснички однос према природи, којој припадамо. Уметност, снага израза даровитог појединца или групе, може да мења.

Зато Удружење „Шта хоћеш” расписује конкурс „Планета АРТ” упућен онима које брине глобално загревање, онима који разумеју да нису само корисници природе већ и њен део.
Ако хоћеш да мењаш – стварај! Напиши кратку причу или песму. Нацртај цртеж. Сам или с бендом, одсвирај и сними песму. Радове треба послати на мејл 350brenovac@gmail.com

Рок за слање је 21. април 2012. године. Најбољи радови по мишљењу жирија биће награђени, а аутори ће их јавно извести или приказати.

Састав жирија:

1) Дарка Радосављевић, историчарка уметности, директорка „Ремонта”
2) Дејан Шкопеља, музички продуцент, музичар, сувласник студија „Мастер бластер”
3) Павле Ћосић, лингвиста, књижевник, уредник, РО „Корнет”
4) Владимир Лешић, музичар, композитор, продуцент, директор агенције „Balkan Music Box”
5) Удружење „Шта хоћеш” – као колективни члан жирија.

Подршка: РемонтМастер БластерКорнетBalkan Music BoxШтрикла

Покровитељ: Градска општина Обреновац

Јер уметност може да промени свест.

Детаљне информације о конкурсу можете наћи на сајту www.wdoyouw.org/350

Logo 350brenovac

Покровитељ:

Grb Obrenovca

Подршка:

Logo Remont ime Logo RO Kornet ime Logo Master Blaster Logo Balkan Music BoxLogo Štrikla

Најавни видео

 {youtube}jIuvQyGCCzk{/youtube}