Обреновац је 16. пут домаћин Међународне изложбе паса свих раса, одобрене од стране Међународне кинолошке федерације и Кинолошког савеза Републике Србије. Изложба је одржана у ндедељу, 29. августа, а покровитељ изложбе била је Градска општина Обреновац.

На овогодишњој изложби паса, учешће је узело 418 излагача из различиих држава, Србије, Италије, Француске, Немачке и САД. У оквиру изложбе и ове године одржан је Меморијал ”Драгорад Драгојевић” у коме се такмиче искључиво ротвајлери.

Љубитељи паса, окупили су се на простору парка код Геронтолошког центра, а овогодишњу изложбу свечано је отворио заменик председника општине Обреновац Милош Станојевић.

– Надам се да ћете сви добити довољно добре оцене, те да ћете сви бити задовољни оценама судија – навео је Станојевић.

У календару кинолошких изложби, изложба у Обреновцу заузима значајно место о чему говори велики одзив учесника.

Председник Кинолошког савеза Републике Србије Миломир Мариновић истакао је да је упркос лошим временским условима, изложен значјан број паса.

– Кинолошко друштво Обреновац у самом је врху Кинолошког савеза Србије. Данас ме је изненадило да смо имали пријављеног пса из Америке, као и из Француке, Немачке и околних земаља. На изложби је учествовало око 42 страна излагача – истакао је Мариновић

На овој изложби могли су се видети и пси које најчешће власници бирају као кућне љубимце, а у оквиру Меморијала ”Драгорад Драгојевић”, ове године учешће на изложби узело је 23 ротвајлера.