Више од 200 извиђача окупило се овог викенда у Обреновцу на Државним извиђачким играма, најважнијем догађају у оквиру Савеза извиђача Србије. Државне извиђачке игре организоване су у кампу у Арборетуму, где је одржано такмичење у неколико дисциплина. Младе извиђаче поздравили су представници Градске општине Обреновац, Министарства омладине и спорта, као и директор ЈП “Електропривреда Србије” Милорад Грчић.

Милан Савић, државни секретар у Министарству омладине и спорта је на почетку поздравио учеснике игара.

– Ми смо као Министарство омладине и спорта протеклих осам година финансирали различите активности и пројекте у организацији Савеза извиђача Србије. Преносим вам и поруку нашег министра и целокупног министарства да ће се то тако и наставити са још више напора и средстава. Ове године идемо у измену и допуну Закона о младима. Потрудићемо се да у Закону о младима препознамо организацију простора за младе како би ви ваше знање могли да преносите вашим млађим колегама и другарима – рекао је Савић.

Присутнима се обратио и Урош Мирићић, испред Канцеларије за младе општине Обреновац.

– Драги извиђачи мени је припала велика част и задовољство да вас поздравим и отворим извиђачке игре у Обреновцу. Увек сте добро дошли у нашем граду и ми смо увек ту да подржимо све ваше активности. Хвала вам што сте чувари природе, традиције и здравог начина живота. Уживајте у Обреновцу и срећно на играма – поручио је Мирићић.

Слободан Радојичић, заменик старешине Савеза извиђача Србије је изразио увереност да ћу целокупне игре протећи по протоколу и изразио захвалност свима који су помогли у организацији извиђачких игара.