Вашар у Грабовцу који се организује на празник Велика Госпојина некада је био чувен, не само у Обреновцу, већ и шире.

Уочи празника, јуче увече је испред месне заједнице организован културно уметнички програм као и пријем за ђаке прваке из Грабовца. Ове школске године је у Основну школу у Грабовцу уписано дупло више ђака првака него лани, а Савет месне заједнице и Градска општина Обреновац су обезбедили поклоне за њих у виду школског прибора.

Јелица Грчић, заменик председника Скупштине Градске општине Обреновац је изјавила да општина Обреновац заједно са Саветом месне заједнице Грабовац организује осми пут по реду Госпојинске дане.

Она је овом приликом подсетила на актуелне инфраструктурне радове који се изводе у МЗ Грабовац.

– Поред изграђене фискултурне сале и километара пута у току су радови на водоводу на Бањанском путу. Такође, читав Грабовац је обухваћен са системом одношења смећа – саопштила је Грчић.

Александар Љубојевић, председник Савета месне заједнице Грабовац  је истакао да се на овогодишњим Госпојинским данима окупио велики број учесника из различитих културно уметничких и спортских друштава.

Љубојевић се захвалио Градској општини Обреновац која је обезбедила поклоне за прваке и изразио наду да ће се Госпојински дани одржавати и наредних година.

Данас је у оквиру ове традиционалне манифестације одржана и фијакеријада, где је након дефилеа уследио такмичарски део.